
Koniec strateným bločkom
Odteraz si už papierové doklady odkladať nemusíš, odložíme ti ich my.
V apke Lidl Plus na teba čaká novinka - digitálny blok.
Prečo si digitálny blok zamiluješ?
- Je vždy poruke: V apke zostane bezpečne uložený, až kým ho ty nevymažeš.
- Prežije všetko: Už nikdy ho omylom nevyperieš.
- Platí aj pre reklamácie: Digitálny blok slúži ako plnohodnotný doklad pri vrátení alebo reklamácii tovaru.
Ako si aktivovať digitálny blok
Funkciu si v apke stačí nastaviť raz a môžeš ju kedykoľvek zmeniť späť na klasické bločky z recyklovateľného papiera.
Pri aktívnom digitálnom bloku dostaneš na samoobslužnej pokladni iba malý lístok s čiarovým kódom pre odchod – tvoj celý blok nájdeš bezpečne uložený v apke.
Často kladené otázky
Digitálny blok nájdeš v sekcii Účet > Bloky
Nie, vždy dostaneš len jeden. Podľa slovenskej legislatívy môže zákazník dostať len jeden originál pokladničného bloku.
- Otvor si digitálny blok s daným produktom v apke.
- Vyhľadaj nášho pracovníka.
- Čiarový kód, ktorý nájdeš na dolnej časti bloku, ukáž nášmu pracovníkovi.
- Informácia o zaevidovaní reklamácie ti príde prostredníctvom SMS a reklamačný lístok dostaneš emailom. Ďalej sa postupuje podľa štandardného reklamačného procesu.
V takom prípade sa ti vždy vytlačí fyzický blok aj ak máš aktivovaný digitálny blok
Ak pri pokladnici naskenuješ Lidl Plus aplikáciu inej osoby, ktorá má zapnutý digitálny blok, systém automaticky uplatní jej nastavenia a doručí digitálny pokladničný doklad priamo do jej aplikácie. Vytlačenie či zaslanie kópie dokladu nám žiaľ zákon zakazuje.
Digitálny blok by sa ti mal v aplikácii zobraziť pár sekúnd až minút po nákupe, v závislosti od pripojenia. Ak ho v aplikácii nevidíš, skontroluj, či máš aktívny mobilný signál a dobré internetové pripojenie, príp. skús reštartovať svoju Lidl Plus aplikáciu.
Bloky ti uchováme až pokiaľ ich ty nevymažeš.
Dôležité nákupy si v aplikácii môžeš označiť hviezdičkou, aby si ich vedel ľahšie vyhľadať. Naopak, malé nákupy, ktoré si nepotrebuješ uchovať, môžeš sám vymazať. Každopádne sa nemôže stať, že nejaký digitálny blok stratíš alebo zničíš, ako sa často stáva pri papierových blokoch.
V nastavení telefónu musíš povoliť prístup aplikácie k tvojim fotografiam.

