danger
Prehliadač sa nepodporuje

Váš prehliadač sa nepodporuje

MÄSO

  • Tip 1:

    Pri transporte a skladovaní mäsa by mali byť dodržané nasledujúce teploty: pri bravčovom, hovädzom a králičom mäse od 0 °C do + 4 °C. Pri mletom hovädzom a bravčovom mäse od 0 °C do + 2 °C a pri hydine od + 2  °C do + 4 °C. Ak bola počas transportu teplota vyššia, ako je uvedená na obale, odporúčame okamžitú spotrebu. Ak mäso po otvorení balenia nespotrebujete všetko, preložte ho na tanier a prikryjete potravinovou fóliou alebo vložte do vrecúška. Skladujte ho vždy v chladničke a spotrebujte do 12 hodín.

  • Tip 2:

    Mäso môžete aj zamraziť, používajte však na to určené vrecká alebo nádoby. Mäso pred zamrazením rozdeľte na porcie, ktoré bežne spracujete pri varení. Mäso je dobré vždy označiť štítkom, na ktorom uvediete druh mäsa a dátum zamrazenia. Mäso by ste nemali skladovať v mrazničke dlhšie ako 3 mesiace.

  • Tip 3:

    Mrazené mäso je najlepšie rozmraziť v chladničke. Čím pomalšie prebieha proces rozmrazovania, tým lepšie, pretože pomalé rozmrazovanie má pozitívny vplyv na chuť mäsa a jeho štruktúru. Nevýhodou je, že takéto rozmrazovanie trvá príliš dlho. Aby ste túto dobu skrátili, môžete zmrazené mäso zabaliť do vodotesného vrecúška a ponoriť do misky so studenou vodou. Dôležité je, vodu každú hodinu meniť, aby sa udržiavala nízka, stabilná teplota. Funkciu na rozmrazovanie mäsa, alebo „defrost“ majú v súčasnosti aj mnohé mikrovlnky. Treba mať však na pamäti, že mäso sa musí po rozmrazení ihneď spracovať. Rozmrazené mäso nikdy opäť nezamrazujte.

Kuchyňa Lidla