danger
Prehliadač sa nepodporuje

Váš prehliadač sa nepodporuje

MLIEČNE VÝROBKY

  • Tip 1:

    Najlepšie miesto na skladovanie vajíčok je chladnička. Nízka teplota zabraňuje odparovaniu vody z vajec, ktoré tak zostanú dlhšie čerstvé. Nízka teplota zakonzervuje vajcia na približne 4 týždne. Môžu sa skladovať aj mimo chladničky na suchom mieste a v tieni, pri takýchto podmienkach vydržia čerstvé maximálne 2 týždne. Vajcia umývajte až tesne pred ich použitím. Ich škrupina je pokrytá prírodnou vrstvou, ktorá ich chráni pred prienikom mikroorganizmov. Porušením tejto bariéry môže dôjsť k ich rýchlejšiemu kazeniu.

  • Tip 2:

    Mlieko a mliečne výrobky skladujte vždy v chladničke, pretože sú veľmi citlivé na všetky teplotné zmeny. Mliečne výrobky s výnimkou smotany a mlieka nikdy nezamrazujte, stratia tak svoje vlastnosti a nie sú viac vhodné na konzumáciu

  • Tip 3:

    Syry je najlepšie skladovať v chladničke, ideálne v uzatvárateľných nádobách, aby nevstrebávali vôňu iných výrobkov a naopak. Minimálna trvanlivosť syrov je v rozmedzí od niekoľkých dní až do niekoľkých týždňov, v závislosti od druhu a tvrdosti syra. Najlepšie však chutia čerstvé, preto ich odporúčame nakupovať v menších množstvách a častejšie – takto budete mať k dispozícií vždy čerstvý produkt.

Kuchyňa Lidla