danger
Prehliadač sa nepodporuje

Váš prehliadač sa nepodporuje

OVOCIE A ZELENINA

  • Tip 1:

    Ako správne skladovať niektoré druhy zeleniny a byliniek? Mrkva – mladá mrkva s vňaťou by sa mala urýchlene skonzumovať. Ak ju z nejakého dôvodu nestíhate spotrebovať, odporúčame odstrániť vňať, pretože odoberá mrkve vodu. Reďkovky - skladujte v chladničke bez vňate, zabalené vo vlhkej utierke alebo v uzatvárateľnej nádobe, bez prístupu vzduchu. Paradajky – skladujte na tmavom mieste, ale nie v chladničke, pretože tak rýchlo stratia svoju chuť. Pažítku a petržlenovú vňať – odporúčame okamžite spotrebovať. Viazaničky byliniek môžete namočiť do pohára s vodou a niekoľko dní skladovať v chladničke. Bazalkové listy skladujte v chladničke v plastových vrecúškach, vydržia tak niekoľko dní.
     

  • Tip 2:

    Počas nakupovania a následného transportu ovocia a zeleniny dávajte pozor, aby sa neobili. Mechanicky poškodené plody sa oveľa rýchlejšie kazia. Ovocie a zeleninu pred vložením do chladničky neumývajte. Umytím z nich odstránite ich prirodzenú ochrannú vrstvu. Ak sú plody špinavé, pretrite ich suchu utierkou. Zeleninu a ovocie dôkladne umyte až pred ich bezprostrednou konzumáciou alebo tepelnou úpravou.

  • Tip 3:

    Ako správne skladovať niektoré druhy ovocia: Banány – nezrelé banány dozrievajú pri izbovej teplote. Zrelé plody odporúčame skladovať pri teplote okolo + 14°C. Jahody – plody po odtrhnutí viac nedozrievajú. V chladničke vydržia priemerne 1 – 2 dni. Mango – dozrieva pri izbovej teplote. Ak ho vložíte do plastového vrecúška spolu s jablkom, proces dozrievania urýchlite. Neodporúčame ho skladovať v chladničke. Ringloty – zrelé plody skladujte v chladničke maximálne 1 týždeň. Vykôstkované plody môžete zamraziť, vydržia tak rok. Hrozno – skladujte neumyté a v chladničke.
     

Kuchyňa Lidla