danger
Prehliadač sa nepodporuje

Váš prehliadač sa nepodporuje

PEČIVO

  • Tip 1:

    Na balenie čerstvého pečiva uprednostnite papierové vrecúška pred plastovými. Zabránite tak nadmernému „poteniu“ pečiva a absorbovaniu vlhkosti. Pri pečive, ktoré je zabalené v plastových vreckách, dochádza k rýchlejšiemu rozvoju plesne.

  • Tip 2:

    Chlieb skladujte v drevenom zásobníku spolu s polovicou jablka, spomalíte tak jeho vysychanie.

  • Tip 3:

    Ak vám zostane viac čerstvého pečiva a nestíhate ho skonzumovať - môžete ho zamraziť. Chlieb nakrájajte na krajce a rozdeľte na menšie porcie. Každú vložte do vrecúška určeného na zamrazovanie. Opatrne vytlačte z vrecka prebytočný vzduch a „balíčky“ vložte do mrazničky. Ako ho správne rozmraziť? Chlieb vyberte z vrecúšok, zabaľte do papierovej utierky, ktorá absorbuje prebytočnú vlhkosť a vložte ho do chladničky. Ak potrebujete chlieb rozmraziť okamžite, položte jednotlivé krajce chleba na mriežku v rozohriatej rúre. Budete mať chrumkavé pečivo, vhodné na raňajky alebo večeru. Nezabúdajte však, že rozmrazené pečivo je potrebné skonzumovať čo najrýchlejšie.

Kuchyňa Lidla