danger
Prehliadač sa nepodporuje

Váš prehliadač sa nepodporuje

RYBY

  • Tip 1:

    Čerstvé ryby, tak ako aj mäso obľubujú chlad. Pri ich transporte a skladovaní by teplota nemala byť vyššia ako + 4 °C. Celé ryby skladujte v chladničke už vypitvané. Môžete ich zasypať hrubozrnnou morskou soľou.

  • Tip 2:

    Ryby skladujte v chladničke na tanieri prikryté potravinovou fóliou alebo v uzatvárateľnej nádobe. Kvôli ich špecifickej vôni by mali byť oddelené od ostatných surovín. Ako predĺžiť ich čerstvosť? Ochuťte ich citrónovou šťavou, olivovým olejom, prípadne bylinkami a zabaľte do alobalu. Takto pripravené balíčky vložte do chladničky.
     

  • Tip 3:

    Čerstvé ryby môžete aj zamraziť. Osušené filety alebo celé ryby (už vypitvané) vložte do vreciek alebo mrazuvzdorných nádob a nechajte zamraziť. Zmrazené ryby rozmrazujte pod studenou tečúcou vodou. Ryby odporúčame po rozmrazení ihneď tepelne spracovať. Vďaka tomu si zachovajú chuťové vlastnosti.

Kuchyňa Lidla