Tento prehliadač nie je podporovaný
Pre správne zobrazenie webovej stránky, prosím, použi jeden z týchto prehliadačov:Upozornenie:Prehliadač Internet Explorer už nie je podporovaný.

Pekáče a zapekacie misy

39 produktov
    Zobrazené produkty 24 / 39 produktov
    Text And Image Section

    Rôzne druhy foriem a pekáčov pre optimálne výsledky pri pečení

    Príprava rôznych druhov koláčov, toriet, muffinov alebo iných jedál z cesta si vyžaduje aj rôzne druhy plechov, foriem a pekáčov. Celkovo existuje veľký výber modelov a pre každý recept je vhodný iný druh.

    Buďte kreatívni, povoľte uzdu svojej fantázii a vytvorte dielo, ktoré bude nielen chutné, ale aj nádherné na pohľad. Pohodlnú prípravu chutných ovocných koláčov, quiche a domácej pizze vám umožnia formy na pečenie s nepriľnavou vrstvou ILAG.

    Zapekacie misy z varného skla sa stali obľúbeným kuchynským riadom väčšiny slovenských gazdiniek. Sklo na seba neviaže pachy a elegantne vyzerá aj pri priamom servírovaní na prestretý stôl.

    Sklenené zapekacie misy sú určené pre pečenie v rúre, výsledkom čoho sú fantastické pokrmy. Zapekané cestoviny či zelenina na x-rôznych spôsobov, lasagne, koložvárska kapusta, francúzske zemiaky a veľa ďalších jedál si je možné vychutnať práve vďaka zapekacím misám.

    Klasikou a bežnou súčasťou každého vybavenia kuchyne sú pekáče. Každá kuchárka či kuchár vie, že pekáčov nikdy nie je dosť. Ich dokúpenie zvládnete veľmi jednoducho a rýchlo. Stačí si vybrať z našej ponuky. Aj zapekacie misy, pekáče či formy na pečenie vám privezieme rovno domov.

    Pizza či čerstvá bageta ako z kamennej pece

    Predstava voňavej chrumkavej pizze či čerstvej bagety ako z pravej kamennej pece sa v realitu zmení behom chvíle vďaka kameňu na pizzu - skvelej vychytávky z našej ponuky. Kordieritový kameň veľmi efektívne akumuluje teplo, čo umožňuje krátku dobu pečenia pri vysokej teplote. Spoločne so schopnosťou absorbovať vlhkosť tak zabezpečuje dosiahnutie mimoriadne chrumkavého cesta. Kameň je možné použiť v rúrach s plynovým ohrevom, prípadne na grilovacom uhlí.

    Text And Image Section

    Formy na pečenie pre každú príležitosť

    Klasické koláče nevyžadujú osobitný pekáč, dajú sa jednoducho pripraviť na plechu. Ako podklad je však potrebný papier na pečenie alebo podložka na pečenie, aby sa koláč nepripálil a neprilepil. Štandardný plech na pečenie má rozmery približne 40 x 32 cm.

    Rozkladacie formy na pečenie vám uľahčia prácu v kuchyni

    Rozkladacia forma na pečenie je mimoriadne praktická a nesmie chýbať v žiadnej kuchyni. Dajú sa v nej pripraviť koláče, torty či chutný quiche. Charakteristická je vysokým okrajom, ktorý sa po upečení dá jednoducho dať dole.

    Formy s odnímateľným okrajom sú zvyčajne okrúhle a majú priemer medzi 20 a 30 cm. Mini formičky na malé torty majú často len 12 až 18 cm. Štvorcové plechy s odnímateľným okrajom sa zvyčajne dodávajú vo veľkosti približne 38 x 25 cm a zväčša prichádzajú aj s dnom, ktoré znemožňuje vytečenie cesta.

    Aký materiál je vhodný pre formy na pečenie?

    Formy na pečenie sú vyrobené z rôznych materiálov. Formy z pocínovaného plechu sú obzvlášť ľahké a lacné, ale nie sú vhodné do umývačky riadu. To isté platí pre hliníkové formy a formy z oceľového plechu. Sklenené formy na pečenie vyzerajú pekne a možno ich vložiť do umývačky riadu, no často sa v nich jedlo pečie dlhšie a môžu sa ľahko rozbiť.

    Text And Image Section

    Klasikou na koláče a chlieb sú smaltované formy na pečenie, ktoré majú dobrú tepelnú vodivosť a sú veľmi stabilné. Na všetky materiály, z ktorých sú pekáče, zapekacie misy a formy vyrobené, sa hodí dodatočný nepriľnavý povlak, aby sa cesto po upečení nelepilo. Okrem všetkých týchto tvrdých materiálov je mimoriadne obľúbený aj silikón, ktorý je obzvlášť vhodný aj na výrobu foriem na pečenie, najmä na piškóty a muffiny.

    Či už ide o prípravu šťavnatej pečienky, lahodných lasagní alebo pestrofarebnej zapekanej zeleniny ťažko si ju možno predstaviť bez vhodného pekáča. Výber pekáčov je veľký a pre každý druh jedla sa dá nájsť ten správny tvar a veľkosť.

    Farebne glazované alebo smaltované liatinové pekáče a sú obzvlášť pekné a vhodné aj ako servírovacie panvice, ozvláštnia každý jedálenský stôl a spríjemnia servírovanie, nakoľko nevyžadujú ďalšiu servírovaciu misu.

    Okrúhle, hranaté alebo pekáče a zapekacie misy s pokrievkou?

    Ak radi pripravujete lasagne v pekáči, mali by ste zvoliť hranatý pekáč, nakoľko si tak uľahčíte vrstvenie plátov lasagní. V tomto prípade pokrievku nebudete potrebovať. Dlhý, oválny pekáč je ideálny na prípravu celých rýb. Na dusenie sa odporúča pekáč s pokrievkou, aby sa vám jemné pomalé varenie dokonale vydarilo.

    Tvar je však niekedy druhoradý, namiesto toho sa treba pozrieť skôr na kapacitu pekáča a zapekacej misy.

    • Pre dvojčlennú domácnosť postačí pekáč s objemom okolo 4 až 5 litrov.
    • Pri príprave jedla pre celú rodinu, kedy do pekáča plánujete vložiť celé kura alebo niečo podobné, by objem mal byť okolo 6 až 9 litrov.

    Klasické pekáče s pokrievkami sa dajú použiť ako na sporáku, tak aj v rúre, čo z nich robí skutočných všestranných pomocníkov v kuchyni.